DomUnder en Rondje Utrecht, één en al een ontdekkingstocht!

    Nieuw

Onze gids neemt u mee voor een Rondje Utrecht! Dit is dé wandeling om kennis te maken met de mooiste plekjes van Utrecht. U wordt geïnformeerd over zowel bekende als onbekende bezienswaardigheden. Als u nog specifieke wensen heeft, proberen wij dit natuurlijk in de rondleiding te passen. De wandeling eindigt bij een restaurant voor een smakelijke lunch. 

Aansluitend op de lunch gaat u op ontdekkingstocht tijdens een bezoek aan de Schatkamer onder het Domplein! Archeologie komt letterlijk tot leven als uw slimme zaklamp verhalen en animaties activeert. 

In DomUnder beleeft u de geschiedenis vanaf het moment dat de Romeinen rond 45 n. Chr. het castellum Trajectum bouwden. U ziet waarom Utrecht in de Middeleeuwen het centrum van Nederland was. Zelfs de verwoestende storm die in 1674 het schip van de Dom deed instorten maakt u mee! Verder komt tweeduizend jaar geschiedenis tot leven in een tien minuten durende film. 

Een leuk weetje is dat bij de opgravingen van DomUnder een groot aantal vroegmiddeleeuwse gouden en zilveren munten zijn gevonden. Nederland is daarmee een zeldzame muntschat rijker! Wat de vondst nog waardevoller maakt, is dat de muntschat een waardevolle misschien wel sleutelrol speelt in de datering en de plaats van opeenvolgende kerken op het Domplein.

DomUnder is tegen een meerprijs ook te bezoeken onder leiding van een deskundige archeologie-gids.

 

 
Print dit evenement

Prijs:

€ 41,50 per persoon

Reserveren

Inclusief

  • Rondleiding Rondje Utrecht!
  • Een enthousiaste gids
  • Een toegangsticket voor DomUnder
  • Een slimme zaklamp
  • Een uitgebreide lunch met luxe broodjes, een kop soep en jus d'orange en melk
  • Organisatie en regie